thumb Greenwich3

Water Rill

When a major redevelopment of the South West Wing of the world famous National Maritime Museum at Greenwich was planned, it was of course essential to ensure that the landscaping would both complement the 21st century building but be sympathetic to the 17th century layout of Greenwich Park. 

The landscape design incorporated a 160-metre-long stepped rill to run alongside the entrance paths to the new building and cast stone experts Broadmead were called in to translate the architect’s concepts into a viable structure which would enable water to run along the rill and provide an  interesting and aesthetically pleasing threshold to the new wing.

The rill consists of 63 units fabricated in acid etched Portland stone, incorporating light boxes.    Broadmead worked closely with the architects and produced a scaled mock up of the rill prior to manufacture of the stone units.

 

For further information contact Broadmead Renaissance Cast Stone on 01795 414050
E-Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.